Minoxidil

Beprövat preparat för att öka hårtillbäxt / stoppa/broma håravfall

Har du hört talas om varumärket Rogaine tidigare? Den aktiva substansen i Rogaine är just Minoxidil. Det hjälper till att öka blodflödet och det är något som hårsäckarna mår bra utav. Minoxidil sprayas eller appliceras i skumform på de områden du vill främja hårväxt. Detta är en procedur man gör två gånger om dagen och resultat brukar man kunna se efter 2-6 månader. Minoxidil är receptfri och är numer relativt billig då det finns flera tillverkare att välja mellan. Det brukar gå att få tag på för ungefär 150kr för en månadskur.

För vem fungerar Minoxidil?

Minoxidil är till för att bromsa ärftligt håravfall och tunnhårighet hos män och kvinnor över 18 år. Ursprungligen utvecklades Minoxidil som ett preparat mot högt blodtryck, det var vid denna behandling man upptäckte att användning också gav starkare hårväxt. När man använder Minoxidil mot håravfall applicerar man preparatet direkt på området man vill behandla med hjälp av en spray, vätska eller skum. Detta är en procedur man repeterar två gånger per dygn. Minoxodil finns i två styrkor; 20 mg/ml och 50 mg/ml. Den med lägre styrka är både för män och kvinnor medan den starkare endast är för män över 18 år.

Vad säger forskningen?

Det har gjorts ett flertal kliniska studier och resultaten är entydiga; behandling med Minoxidil fungerar. Den absoluta majoriteten upplever att håravfallet upphör/minskar och en del får även håråterväxt och/eller starkare och tjockare hårstrån.

Minoxodil kräver tålamod

Det gäller att ha tålamod, räkna med flera månader innan du märker av resultat. Hårväxt är ingen sprint utan ett maraton.

Köp Minoxidil till bästa pris!

Förr såldes Minoxidil nästan uteslutande under varumärket Rogaine, nu finns det flera tillverkare som använder substansen och ofta till ett betydligt lägre pris. Ofta kan du hitta en månadsförbrukning för drygt 100 kr / månad när du köper en tremånadersförbrukning.

Minoxidil NET Forte 50mg/ml 1 x 60ml

En månadsförbrukning (för män)

Minoxidil NET Forte 50mg/ml 3 x 60ml

Tremånadsförbrukning (för män)

Minoxidil NET 20mg/ml 1 x 60ml

En månadsförbrukning (för män & kvinnor)

Minoxidil NET 20mg/ml 3 x 60ml

Tremånadsförbrukning (för män & kvinnor)

Håravfall och hur det påverkar människor känslomässigt

Idag vill jag dela med mig av mina tankar efter att ha lyssnat på den senaste podcasten från ”The Olsson Sisters”. …

Bianca Ingrosso talar ut sitt håravfall

Bianca Ingrosso, svensk bloggare och dotter till Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso, berättar att hon tappat …

Stjärnan tappade hår på grund av…

Reality-stjärnan Sophie Kasaei, känd från Geordie Shore 2011 tappar sitt hår fläckvis och boven i dramat för mycket …