Bäst i test

De bästa produkterna mot håravfall

De bästa produkterna mot håravfall

Vi sammanställer de vanligaste och bästa produkterna mot håravfall. Vissa produkter är endast för män, andra för kvinnor och en del är till för att stärka nuvarande hår istället för att stimulera nytillväxt. Här kan du snabbt och enkelt få en överblick av vilken produkt som passar dig bäst!

De bästa produkterna för män

Minoxidil

Minoxodil är ett preparat som har kliniskt bevisad effekt för att stoppa håravfall och i många fall främja hårtillväxt. Det ökar blodflödet till hårsäckarna; en förutsättning för att de ska kunna producera hår. Det är receptfritt och relativt billigt men kräver behandling två gånger per dag (morgon och kväll).

Finasterid

Finasterid är det andra kliniskt bevisade preparatet. Detta påverkar DHT-produktionen (som hämmar hårtillväxt). Då detta är ett hormonförändrande preparat fungerar detta endast för män och preparatet kräver recept för att kunna köpa. Det finns betydligt fler (och potentiellt allvarliga) biverkningar med detta jämfört med Minoxidil.

Kombination av Minoxidil och Finasterid

En kombination av dessa preparat är ofta det allra mest effektiva för att ge så bra förutsättningar som möjligt för att stoppa håravfall och i bästa fall skapa återväxt.

Förutom Minoxodil och Finasterid är det viktigt att skapa bra förutsättningar för hårtillväxt och det kan vara allt från att få i sig rätt mängd av de viktigaste vitaminerna till att använda ett schampo/balsam som är skonsamt mot ditt hår. Läs gärna våra artiklar om detta på vår sajt.

De bästa produkterna för kvinnor

Minoxidil

Minoxodil av den lite svagare koncentrationen 20mg/ml är det preparat som rekommenderas för kvinnligt håravfall. Precis som för män så applicerar man preparatet två gånger per dygn på det område man vill behandla.

Priorin

Priorin är ett kosttillskott som skapar de bästa förutsättningarna för stärka håret och behålla en normal hårväxt.

 

 

Håravfall och hur det påverkar människor känslomässigt

Idag vill jag dela med mig av mina tankar efter att ha lyssnat på den senaste podcasten från ”The Olsson Sisters”. …

Bianca Ingrosso talar ut sitt håravfall

Bianca Ingrosso, svensk bloggare och dotter till Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso, berättar att hon tappat …

Stjärnan tappade hår på grund av…

Reality-stjärnan Sophie Kasaei, känd från Geordie Shore 2011 tappar sitt hår fläckvis och boven i dramat för mycket …