Ärftligt håravfall

Ärftligt håravfallÄrftligt håravfall är den vanligaste typen av håravfall. De första tecknen är oftast att hårfästet kryper allt högre upp. Ärftligt håravfall kan börja tidigt i åldrarna, redan i ungdomsåldern, men det är desto vanligare runt 30-årsåldern. Ärftligt håravfall är betydligt vanligare bland män än hos kvinnor.

Det finns receptfria medel mot håravfall, dessa appliceras i hårbottnen. De vanligaste är Recrea och Rogaine och säljs receptfritt på apoteket. Dessa är avsedda båda för män och kvinnor. Efter ungefär ett halvår brukar man kunna se resultat av behandlingen.

Att man tappar håret vid ärftligt håravfall är ofta ett överflöd av hormonet DHT. Propecia sänker DHT-nivåerna. Denna medicinering är endast för män och fungerar inte om man har tappat allt sitt hår.

Det finns många andra produkter på marknaden som motverkar bildningen av DHT, både schampon och balsam men även andra produkter som samtidigt stimulerar ny hårtillväxt – läs mer här.

[ad#AdSense 468×60]

Håravfall och hur det påverkar människor känslomässigt

Idag vill jag dela med mig av mina tankar efter att ha lyssnat på den senaste podcasten från ”The Olsson Sisters”. …

Bianca Ingrosso talar ut sitt håravfall

Bianca Ingrosso, svensk bloggare och dotter till Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso, berättar att hon tappat …

Stjärnan tappade hår på grund av…

Reality-stjärnan Sophie Kasaei, känd från Geordie Shore 2011 tappar sitt hår fläckvis och boven i dramat för mycket …