Rogaine

Rogaine är ett läkemedel som stimulerar hårväxt

Rogaine eller Rogaine Forte är ett läkemedel som innehåller Minoxidil som stimulerar hårväxt. Det fungerar bäst vid tidiga former av håravfall. För märkbar effekt rekommenderas minst 4 månaders användning (Rogaine) och 2 månaders användning av Rogaine Forte, en lösning på 60 ml räcker i cirka en månad. Den aktiva ingrediensen i Rogaine är Minoxidil. Rogaine är avsedd för män över 18 år. Rogaine används för att behandla ärtfligt håravfall och för att minska ytterligare håravfall. Bäst effekt har visats hos dem som nyligen har börjat tappa hår eller/och har ytor där håret blivit tunnare. Har man haft håravfall och kala ytor i flera år brukar behandlingen ha sämre effekt.

Skillnaden mellan Rogaine och Rogaine Forte

Skillnaden på dessa versioner av Rogaine är hur ”stark” lösningen är. Rogaine innehåller 20mg/ml kutan lösning och Rogaine Forte innehåller 50mg/ml kutan lösning. För en snabbare effekt rekommenderas alltså Rogaine Forte.

Dosering och användning av Rogaine

Du applicerar 1 ml av lösningen 2 gånger dagligen; morgon och kväll; i hårbotten. Appliceringen sker med hjälp av
När du använder Rogaine bör du använda ett silikonfritt schampo för att inte påverka absorptionen av Rogaine. Du applicerar Rogaine med hjälp av spray (större ytor) eller färglängd spraytopp (mindre områden och under hår).

Här köper du Rogaine

Rogaine Forte 60ml

Rogaine Forte 3x60ml


Håravfall och hur det påverkar människor känslomässigt

Idag vill jag dela med mig av mina tankar efter att ha lyssnat på den senaste podcasten från ”The Olsson Sisters”. …

Bianca Ingrosso talar ut sitt håravfall

Bianca Ingrosso, svensk bloggare och dotter till Pernilla Wahlgren och dansaren Emilio Ingrosso, berättar att hon tappat …

Stjärnan tappade hår på grund av…

Reality-stjärnan Sophie Kasaei, känd från Geordie Shore 2011 tappar sitt hår fläckvis och boven i dramat för mycket …